Prostodnevne.


Takle mamo, priznam: odkar delam z bolj kot ne stalnim urnikom, Prešernovega dneva ne povezujem več toliko s kulturnim udejstvovanjem, temveč bolj s prostim dnem (hb!) sredi tedna. Lani Nanos, letos pa dve jezeri!

Greva najprej proti Cerknici, v prtljažniku dva para drsalk, fotoaparat na dosegu roke. Veter brije in na poljih dela prave zamete. Na ledenih ploskvah staro in mlado, hokej, trening manevriranja z vrvicami. Hecno je hoditi po zaledenelih površinah: vode je moralo biti bolj malo, na bregovih puščaš za sabo globoke stopinje. V požiralnikih nenavadne oblike, voda je morala odteči, ko je na površju že bila tanka plast ledu. Ujed je polno, nobena pa ni dovolj potrpežljiva, da bi pozirala pred objektivom.

Na Rakitni je življenja še več. Tudi športov – lokalci imajo svojo lastno ligo v curlingu1 . Tisto, kar mečeš, je iz tlakovca in impro ročaja, zraven še metle, par navijačic, kaj še hočeš več od življenja!

 1. I understand curling. That high. []
 • Share/Bookmark
 1. zaria

  #1 avtor zaria dne Sreda, 8 Februar, 2012 - 21:04

  O, kok luškan dan!
  Sta se dodobra prevetrila? :) )

 2. bubašvabe

  #2 avtor bubašvabe dne Četrtek, 9 Februar, 2012 - 08:24

  Ampak a ni pri curlingu tako, da morajo biti kamni prav točno po merah in iz točno določenega kamna iz enega in edinega kamnoloma na svetu?

 3. dorothy

  #3 avtor dorothy dne Četrtek, 9 Februar, 2012 - 09:43

  @zaria: o, ja, pihalo pa je! Na Cerkniskem nisva kaj dolgo zdrzala, priznam :)
  @bubsvabe: hehe, sem sla pogledat na wiki (http://en.wikipedia.org/wiki/Curling#Curling_stone) in tile kamni so res cela znanost! Ampak .. kaj ti bo poseben kamnolom, ce imas tlakovec!

 4. nevenka

  #4 avtor nevenka dne Četrtek, 9 Februar, 2012 - 10:41

  Samo enkrat sem drsala na Cerkniškem jezeru.
  Drugče sem bila v tem športu aktivna prek trideset let. In ko že omenjaš, je tudi mene presenetil način zamrzovanja, ob obali sem imela občutek, da so zamrznili kar valovčki. In strašno lepo je bilo videti podvodno rastlinje ukleščeno v led. Izgledalo je kot nekakšen jantar s fosili :-)

  Ptice pa niso hotele na fotošuting, ehhhh.

  Važno je, da je bilo živahno. Lep dan je bil.

 5. dorothy

  #5 avtor dorothy dne Četrtek, 9 Februar, 2012 - 19:27

  Oo,res? Zdaj sploh ne drsas vec ali zakaj preteklik?
  Lep dan je bil,res!

 6. nevenka

  #6 avtor nevenka dne Petek, 10 Februar, 2012 - 06:05

  Ah, poškodbe, veš. Preveč vratolomnih tveganj :-)

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !