Protesti.


Tile mimohodeči so protestirali pred parlamentom. Opremljeni s plakati, zastavami, slogani. Policisti, ki so jih spremljali, so bili skoraj prešerne volje – nikjer sledu nezadovoljstva, še manj nervoze, da bi se protesti utegnili razviti v kaj bolj nasilnega.

Malo naprej, pred katedralo svetega Pavla, je pravo protestniško naselje. Bližnji podhod je polepljen s plakati, mestece je že začelo ločevati smeti, vzpostavljena je knjižnica. Prejšnji vikend so se v VB spominjali Guya Fawksa; večina je doma na toplem gledala ognjemete, nekateri pa so nadeli maske in povedali svoje pred katedralo. Remember, remember, the 5th of November?

 • Share/Bookmark
 1. nevenka

  #1 avtor nevenka dne Četrtek, 17 November, 2011 - 07:53

  Sem morala malo poguglati, da sem malo bolj razumela zadevo.
  Nikoli nisem podpriala spopadov med bogovi – ne katoliškimi ne protestatskimi – že vsakdanja politika mi gre rahlo na živce, a kaj, ko je vedno bolj jasno, da jo je treba vzeti v svoje roke in le ta ne more ostati sama sebi namen, medtem ko vse propada.

  Prešerni policisti na protestu, ja, zanimiv fenomen.
  In tudi transparenti so zanimivi – oživljanje socializma v Londonu? Po razcvetu kapitalizma, po Engelsu, po še večjem razcvetu kapitalizma: socializem?

  Mogoče ga bo svet dojel v tisti žlahtni ideji, ne v tisti, ki je tako klavrno propadla iz istih razlogov od katerih propada kapitalizem v trenutni obliki?
  Samo manifestacije propada so bile različne. Propad je propad. In cel svet rabi kaj boljšega.

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !