Pelerine, Anselma, šfitness.


Punce so super! Najprej klik tu, da se seznanite z dekleti. Na Židovski 6 je zaživel šfitness – šiviljski fitness. Namesto da bi se potili v zatohlih telovadnicah, raje -hop- v središče mesta izdelat unikatno oblačilo. Že konec prejšnjega meseca sem se tam mudila na predstavitvi priročnika za krojenje. Takrat so dekleta prikazala razne tehnike – od delanja značk, ravnanja z usnjem, ustvarjanja beležk, razstavljala so svoje torbice in modne dodatke, jaz sem si naredila uhane za enkratno uporabo, v središču pozornosti pa je bila roza knjižica, Superkrojenje.

Nov mesec, nov projekt! Anselma gre v korak z letnimi časi in razpisuje natečaj za (drum roll!!!) pelerino. Včeraj se je odvilo prvo dejanje, kratek debatni večer (šivanke še nismo prijele v roke). Malo pogovora o kolesarski mentaliteti v prestolnici, predstavitev materialov, primernih za pelerine in že tudi predstavitev prve ideje. Naslednji dve sredi sta namenjeni izdelavi (nekaj materiala je že pri Anselmi, odveč ne bo kakšna pvc vrečka, star dežnik ali karkoli se vam zdi primerno za vašo pelerino. Inštrukcije bodo takim šivljsko izzvanim, kot sem sama, na voljo na delavnici.). Natečaj se zaključi na martinovo z razglasitvijo najpelerine. Jaz že negujem svojo idejo, ki bo polepšala pot v službo v teh deževnih dneh. Pa vi?

 • Share/Bookmark
 1. nevenka

  #1 avtor nevenka dne Sreda, 26 Oktober, 2011 - 07:39

  O, super. To pa je nekaj za spretne rokice in živahno domišljijo :-)
  Kuža s palerino je pa sploh oh in sploh.

 2. nevenka

  #2 avtor nevenka dne Sreda, 26 Oktober, 2011 - 10:59

  Škoda, da trenutno nimam več časa, a veš, da bi prišla sodelovat. Še posebno zato, ker ima moja soseda kužka, ki ni rad moker, vsaka trava je večja od njega in revež je v mokrem vremenu ves čas v deževnem gozdu :-) moker od glave do tačk.

 3. dorothy

  #3 avtor dorothy dne Sreda, 26 Oktober, 2011 - 19:28

  Nevenka, priložnost bo še naslednjo sredo .. morebiti pa po prazničnem vikendu najdeš kaj časa. Vreme pa je tudi primerno .. ;)

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !