Čajetina I – kako smo v četrtek odrinili, prispeli v petek in se ob tem celo smejali.


Godba gre v vesolje! Dobro, v Srbijo, ne bodimo malenkostni! Za prvič je dovolj. Zahvaljujoč času bivše države, v katerem so se občine med sabo veselo bratile, odrinemo na jug, v občino Čajetina na zahodu Srbije. Po tem, ko so tja in sem že večkrat potovali občinski funkcionarji, tam streljali na lokalno divjačino, pri nas se krepčali s savinjskim želodcem, no, pa dajmo spodbujati še kulturo, so dejali in tako nas poslali na pot. Ah, ozaljšani z novo skoraj veleposlaniško vlogo se zberemo v poznih večernih četrtkovih urah. In začnemo preverjati. Imaš kravato? Brezrokavnik? Note? Potni list? Mamino sliko? V avtobus naložimo nešteto vreč za obleke, ravno toliko kovčkov z inštumenti, stekleničke domačega romajo zraven na sedeže. In potem, vozi, Miško! Za primerno vzdušje se na tiviju vrti Ko to tamo pjeva, itak znamo vse scene na pamet, tudi najmlajše okužimo z Deca! prizorom. Na meji švignemo mimo množice kvazi švicarskih turistov (ki v Srbiji gotovo iščejo gore in sir, ki ga v domovini ni) in nato požiramo kilometre. Mimo Valjeva, Užic do območja Zlatibora. Moramo omenjati kilometre kozarcev slivovice in viljamovke, s katerim smo sprejeti? V vročini denejo precej uspavalno, komaj zdržimo ogled lokalnih znamenitosti, nato skoraj z olajšanjem sprejmemo dejstvo, da zaradi dneva žalovanja odpadeta načrtovana koncerta. Vseeno poslikamo plakat, kjer smo napovedani v cirilici. Malo počitka, obilna večerja, nato pa v lajf! Zlatibor na vrhuncu poletja spominja na mondeno obmorsko središče. Morje nadomesti grozovito umazano umetno jezerce, vse ostalo pa je tu – štanti z raznorazno kramo, maskote na glavnem trgu, nujno razkazovanje zagorelih in dišečih telesc, vonj po pečenju povsod ter seveda pivo, pivo, pivo pozitivo. Ni nam lahko, res ne!

 • Share/Bookmark
 1. fittipaldi

  #1 avtor fittipaldi dne Četrtek, 23 Julij, 2009 - 18:43

  Sem mislil, da se je bratstvo s Čajetino omejilo zgolj na osnovno šolo.

  Itak, sumljivo je bilo tisto poznavanje koračnic. Kaj igraš?

 2. dorothy

  #2 avtor dorothy dne Četrtek, 23 Julij, 2009 - 18:50

  Hm. Predstavnice moje sorte skoraj obvezno spijo s trobentači. Zato jih vsi imenujejo plehpičke. Naj v svojo obrambo dodam, da nisem tipična predstavnica poskakujočega, s trepalnicami plahutajočega in nasploh bolj vizualno prijetnega, kot pa avdio potrebnega klana. Kej bolj jasn? :)

 3. dorothy

  #3 avtor dorothy dne Četrtek, 23 Julij, 2009 - 18:51

  opa, popravek, popravek :) S krilovkami :)

 4. fittipaldi

  #4 avtor fittipaldi dne Četrtek, 23 Julij, 2009 - 19:09

  :D Ok!

  Po varjanti 1 si se zmotla in maš kar lepo tisti rezki pleh v rokah. Po varjanti 2 (trobentačev in krilovk je AFAIK ogromno, a ta podatek je najbrž irelevanten) mi ne pade nič v glavo, če pa je že bodisi trobenta bodisi krilnica tako egocentričen instrument, da se ga težko da v kakšno sožitje, ker vedno bode ven, I should know. Po tretji pa sploh ne igraš nič, kar sicer ne verjamem, pa tudi mažuretk nimate. :mrgreen:

  Evo 5 centov. Hit me. :)

 5. dorothy

  #5 avtor dorothy dne Četrtek, 23 Julij, 2009 - 19:43

  Užaljeno vrtim oči nekam v višave stropa, ker nisi predlagal, da sem dirigent :) No, zdaj pa izklopim ribarjenje za komplimenti in denem: ne, nisem oboistka, sem kar lepo navadna flavtistka. Zelo dolgočasno .. Sploh pa se mi zdi, da so pri plehmuski dosti bolj veseli mojih fotografskih in piar uslug kot pa večnega vztrajanja pri tacetih :)

 6. fittipaldi

  #6 avtor fittipaldi dne Petek, 24 Julij, 2009 - 15:16

  To možnost sem opustil, izdala te je starost (izhajajoča iz imena na neki blogroli, mislim da se od oka celo poznamo). :) Takih korelacij med instrumenti kot zelo občasen substitut pri bolj ali manj U18 godbi sem komajda vajen, sicer pa … če je frulica dolgočasna, potem bi morala biti že cela baslinija na infuziji od pomanjkanja življenja. ;)

 7. dorothy

  #7 avtor dorothy dne Petek, 24 Julij, 2009 - 18:08

  oh, zame je pa domačo nalogo naredila obraznaknjiga, po kateri sklepam, da so me tvoja mati učili nekoč davno. poleg tega se mi je zdelo sumljivo, kako veš, da je tudi osnovna šola veselo hodila na ekskurzije :)
  ampak, veš, relacija med flavtistkami in krilovkami je skoraj vzporedna navezi nogometaši-navijačice v ameriški srednješolski kulturi, vsak takšni, kot jo prikazujejo neštevni kolosej filmi ;)

 8. fittipaldi

  #8 avtor fittipaldi dne Sreda, 12 Avgust, 2009 - 11:39

  Yes yes. No, imam še v spominu neko poletno šolo v ZgS, od tod moj sumljiv intel. :)

  Če bi še igral krilovko, bi bil s takšno analogijo zdajle skoraj da že užaljen! :D

 9. dorothy

  #9 avtor dorothy dne Sreda, 12 Avgust, 2009 - 17:44

  ojej, poletna šola, ne me hecat, na to sm ži čist pozabla :) madoniš, kak spomin si pa zdle obudu :) ko uspem pridit spet v savinjsko, morm slikce od takrat poiskat .. ja, ja, mal smeha ne bi škodval :)

 10. fittipaldi

  #10 avtor fittipaldi dne Četrtek, 13 Avgust, 2009 - 16:00

  Way ahead of you. Se še kej spomneš tega patrona? :D

 11. dorothy

  #11 avtor dorothy dne Četrtek, 13 Avgust, 2009 - 18:19

  hm .. ne, njega ne. spomnim se eno leto treh tršic, potem naslednje (ali je bilo ravno obratno?) pa 4 mudelov. enga briana, če se prov spomnim, takega bolj nizkega, celega lepega. meni so bolj v spominu ostale takratne petošolske ljubezni .. :oops:

 12. fittipaldi

  #12 avtor fittipaldi dne Četrtek, 13 Avgust, 2009 - 18:32

  Ta model, američan, je pol ostal edini eno leto kasneje, sam se ne spomnim, kako mu je ime, pa če me ustreliš. Je bil pa velik ekscentrik in vedno tako zelo resen, da so trebušne bolele. :D Spomnim se tud ene študentke, ki je cel teden glumila, da je angležinja, kar je parim frajerjem na koncu kljune po tleh vrglo, ko so vpričo nje poprej v slovenščini razlagali, kaj vse v imenu (šestošolske) ljubezni bi z njo takrat počeli. :lol:

  Fun times.

 13. dorothy

  #13 avtor dorothy dne Četrtek, 13 Avgust, 2009 - 18:35

  omg, ti pa imaš spomin :) jaz sem iz spomina komaj privlekla te tabore, kaj šele kakršnekoli detajle. res, respect :)

 14. dorothy

  #14 avtor dorothy dne Četrtek, 13 Avgust, 2009 - 18:35

  ampak, čakaj, čez vikend se zakopljen v albume, pol pa bo :)

 15. fittipaldi

  #15 avtor fittipaldi dne Četrtek, 13 Avgust, 2009 - 18:43

  Kaj morem. 90% informacij, ki si jih človek zapomni, je za v smeti. :)

  Če kaj izkoplješ, pariraj!

 16. dorothy

  #16 avtor dorothy dne Četrtek, 13 Avgust, 2009 - 18:45

  oh ja, hočem sken od fotk, kjer se poznajo tut mehurčki od zraka ;) so retro!
  se kr bojim, kaj bom najdla .. sebe z dolgimi lasmi in v belih zoknih, na to se lahka kr začnem prpravlat .. :)

 17. fittipaldi

  #17 avtor fittipaldi dne Četrtek, 13 Avgust, 2009 - 19:10

  Ljudje in fotografije smo kot dober viski. Do 20. leta starosti bolj ali manj neuporabni, nato pa vedno boljši. :mrgreen:

 18. dorothy

  #18 avtor dorothy dne Četrtek, 13 Avgust, 2009 - 19:31

  oooo! lepa, lepa!

 19. dorothy

  #19 avtor dorothy dne Torek, 18 Avgust, 2009 - 10:53

  Hm,
  izgleda v svojih rosnih letih še nisem premogla ocd-ja in posledičnega natančnega skladiščenja fotk. nč belih štumfov in sumljivih frizur :S

 20. fittipaldi

  #20 avtor fittipaldi dne Torek, 18 Avgust, 2009 - 14:57

  Še sreča, da OCD ne zori zgodaj. Pri men šele z digitalizacijo, ravno na robu zadnjih šokantnih stilskih sprememb. :)

 21. dorothy

  #21 avtor dorothy dne Torek, 18 Avgust, 2009 - 15:17

  da, da, nekateri prej, nekateri kasneje .. eni moji kolegi precej zgodaj in tako se sedaj na socialnih omrežjih pojavljajo necenzurirane fotke pred stilskimi preobrazbami. ampak ne s tega tabora. ah.

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !